Sustine initiativa "Unul dintre noi“!

Sustine initiativa "Unul dintre noi“!
Campanie pentru apararea dreptului la viata
Sustine initiativa "Unul dintre noi“!
 
Credinciosi din toate parohiile ortodoxe romanesti sunt chemati sa sustina initiativa cetateneasca europeana "Unul dintre noi“, prin care se solicita Uniunii Europene incetarea finantarii activitatilor care includ distrugerea embrionilor umani, in mod deosebit in domeniile cercetarii, ajutorului pentru dezvoltare si sanatate publica. Pana azi, numarul declaratiilor de sustinere a initiativei a ajuns la 354.279, dintr-un total de un milion necesare.
 
In acest context, Patriarhia Romana sustine si promoveaza aceasta initiativa cetateneasca europeana pentru a se ridica nivelul de protectie juridica in Uniunea Europeana a demnitatii, a dreptului la viata si a integritatii fiecarei fiinte umane de la conceptie, dar mai ales pentru ca "distrugerea de embrioni umani este un act inacceptabil din punct de vedere spiritual-moral“, precizeaza Biroul de presa al Patriarhiei Romane.
 
Campania "Unul dintre noi“ trebuie sustinuta de cel putin un milion de semnaturi din partea cetatenilor Uniunii Europene, proveniti din cel putin 7 state membre din cele 27, pentru ca initiativa cetateneasca europeana care garanteaza protejarea dreptului la viata al copiilor nenascuti sa fie inregistrata si pentru a invita Comisia Europeana sa elaboreze o propunere legislativa corespunzatoare in domeniu.
 
Initiativa cetateneasca europeana "Unul dintre noi“ poate fi sustinuta de orice cetatean al UE de peste 18 ani, cu exceptia Austriei, unde varsta minima este de 16 ani, iar formularul de sustinere poate fi descarcat si imprimat de pe site-urile Patriarhiei Romane: www.patriarhia.ro, www.basilica.ro, www.ziarullumina.ro si www.orthodoxero.eu sau prin completarea formularului electronic on-line de la adresa: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/index.do.
 
Rubricile formularului trebuie completate cu grija, intrucat orice eroare poate determina invalidarea semnaturii. 
 
Doar patru tari europene au atins pragul minim de semnaturi
 
Pana acum au fost adunate doar 354.279 de declaratii de sustinere din toate tarile componente Uniunii Europene, si doar patru dintre ele, Polonia (80.649 declaratii colectate/ 38.250 numarul minim), Italia (61.088 declaratii colectate/54.750 numarul minim), Franta (60.190 declaratii colectate/55.500 numarul minim) si Romania (30.489 declaratii colectate/24.750 numarul minim), au atins pragul sau numarul minim de declaratii de sustinere ce trebuie colectate intr-o tara. Tari care au cel mai mic numar de declaratii de sustinere colectate sunt, din pacate, Cipru (182 declaratii colectate/4.500 numarul minim) Grecia (202 declaratii colectate/16.500 numarul minim), Bulgaria (238 declaratii colectate/13.500 numarul minim). De asemenea, tari care se apropie de atingerea pragului mai sunt: Tarile de Jos (18.827 declaratii colectate/19.500 numarul minim), Spania (32.976 declaratii colectate/40.500 numarul minim) si Austria (10.460 declaratii colectate/14.250 numarul minim).
 
"Unul dintre noi“, lansat la 1 aprilie 2012, este una dintre primele initiative cetatenesti europene inregistrate in Uniunea Europeana. Telul acesteia este sa aduca un progres considerabil in Europa, in protejarea vietii umane incepand de la conceptie, conform competentelor UE. Bazandu-se pe definitia embrionului uman ca fiind inceputul dezvoltarii fiintei umane, care a fost data intr-o recenta decizie a Curtii Europene de Justitie (Brustle vs Greenpeace), "Unul dintre noi“ cere UE sa inceteze finantarea activitatilor care includ distrugerea embrionilor umani, in mod deosebit in domeniile cercetarii, ajutorului pentru dezvoltare si sanatate publica. Aceasta poate fi realizata printr-o schimbare a regulamentelor financiare ale UE, care hotarasc cum este cheltuit bugetul comunitar, potrivit ortodhodoxero.eu.
 

Descarca: 
Formular de sustinere
 

Completeaza online:
https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/signup.do