Biserica Soborul Maicii Domnului

Biserica Soborul Maicii Domnului

Biserica Soborul Maicii Domnului a fost construita in cartierul bucurestean Balta Alba, in zona Pietei Titan II - Minis,  sub directa coordonare a preotului paroh Buse Dumitru Valentin. Cel de-al doilea hram al lacasului de cult este Sfantul Nicodim de la Tismana. 

 
Demersurile pentru constructia bisericii, cat si pentru obtinerea terenului, au fost intreprinse prin stradania parintelui Valentin Buse, tot dansul ocupandu-se si de constructia bisericii cu ajutorul credinciosilor din parohie.
 
Terenul pe care se afla construita biserica a apartinut Centrului de Plasament (Casa nr. 3), biserica vrand a fi, practic, o capela pentru copiii din acest centru si pentru personalul deservent. In anul 2003, luna iunie, ziua 20, s-a pus piatra de temelie si imediat au inceput lucrarile de constructie a demisolului bisericii. Acesta s-a finalizat in aproximativ trei luni, aici incepand a se oficia slujbele religioase. 
 
In anul 2004 Centrul de Plasament s-a desfiintat, sfantul lacas devenind astfel biserica parohiala. In locul Centrului functioneaza in prezent un camin de batrani, acesta aflandu-se sub obladuirea Bisericii “Sf. Nicodim de la Tismana”.
 
Biserica s-a ridicat in decurs de cinci ani fara a primi sprijinul consistent al unor sponsori sau al autoritatilor, ea fiind ridicata cu ajutorul nemijlocit al enoriasilor si al preotului paroh Buse Dumitru Valentin.
 
Dupa anul 2009 biserica a fost finalizata, fiind totodata impodobita cu pictura interioara, cu strane, candelabre, catapeteasma, etc.
 
Biserica este construita in stil bizantin, la baza avand forma de cruce, are o lungime de 20 m, latime de 7 m, iar in zona absidelor 11 m, o suprafata totala de 120 mp, iar inaltimea turlei de 18 m.

Galerie Foto

 • Biserica Soborul Maicii Domnului - Balta Alba 
  Biserica Soborul Maicii Domnului - Balta Alba
 • Biserica Soborul Maicii Domnului - Bucuresti 
  Biserica Soborul Maicii Domnului - Bucuresti
 • Maica Domnului 
  Maica Domnului
 • Pantocratorul 
  Pantocratorul
 • Catapeteasma 
  Catapeteasma